Напередодні Дня Незалежності можливі масовані атаки - Гуменюк

Активність МіГів, яка відбувається протягом двох останніх діб, може свідчити про ймовірну підготовку

Загроза масованих атак на День Незалежності України залишається на високому рівні. Російські окупанти можуть прив'язатися до сакральних дат. 

На цьому під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

Зосередження ворожого корабельного угрупування наразі фіксується у районі південно-східного узбережжя Криму та напрямку Новоросійська. Там зараз зосереджено 13 кораблів, один викриває надводну обстановку в акваторії Азовського моря. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні немає, однак загроза  обстрілів залишається, позаяк ураження можливе навіть з бухти. 

Тому розслаблятися зарано, а знаючи тяжіння ворога до сакральних дат, цілком імовірно, що якраз в цей період посиляться загрози, і можливі масовані атаки, в тому числі з використанням надводних та підводних ракетоносіїв, стратегічної і тактичної авіації, і ударних безпілотників. Тому ми говоримо про можливу та імовірну загрозу, яка буде нарощуватися ближче до важливих дат, – наголосила Гуменюк. 

Також, за словами Наталі Гуменюк, активність МіГів, яка відбувається протягом двох останніх діб, може свідчити про проведення попереднього злагодження повітряних сил. І це, наголосила вона, також непряма ознака підготовки до атак.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині прикордонники збили російський дрон-камікадзе. Вночі, 16 серпня, мобільна вогнева група Ізмаїльського прикордонного загону збила запущений російськими окупаційними військами дрон shahed-136.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися