Експорт РФ через Босфор: кількість суден за тиждень

Україна працює над своїм планом експорту зерна після виходу Росії з угоди

“Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. Втім, РФ продовжує експортувати власні продукти Чорним морем. Протягом минулого тижня через Босфорську протоку пройшло 40 суден в інтересах РФ.   

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.         

РФ порушує Міжнародну конвенцію         

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS). Так, за минулий тиждень в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:    

  • до Чорного моря – 155 суден, з них 23 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

  • до Азовського моря – 116 суден, з них 17 рухались з протоки Босфор;

picture

Нагадаємо, що ворог після завершення дії “Зернової угоди” завдає ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одеської області та зерносховищам сільськогосподарських підприємств. На фоні цього Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи “Зернового коридору”.    Також, 

“Коментарі” писали, що в порту "Чорноморськ" на Одещині знищено 60 тис. т зерна внаслідок російських обстрілів у ніч на 19 липня. Сильно постраждала портова інфраструктура, яка залучена до "зернової ініціативи".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися