Переговори щодо відновлення "зернової угоди" можуть пройти у Стамбулі, - Sabah

Зерно у світі вже порожчало на 15%.

Наразі Туреччина працює над відродженням механізму "Зернового коридору", який довів свою ефективність, транспортуючи майже 33 мільйони тонн зерна на світові ринки. Про це повідомляє інтернет видання Sabah.

"Зазначається, що технічні переговори між Москвою та Києвом щодо активації коридору можуть відбутися в Стамбулі", - пише турецьке видання.

За даними видання, Анкара працює над проектними пропозиціями, щоб відновити експорт продукції з України. На думку Туреччини, припинення "зернової угоди" може спричинити глобальні проблеми, оскільки зерно у світі вже здорожчало на 15%.

Видання також підкреслює, що протягом місяця після призупинення зернової ініціативи в результаті бомбардувань було пошкоджено 220 тисяч тонн зерна, якого достатньо для того, щоб прогодувати 810 тисяч людей протягом року.

Нагадаємо, що Україна та Росія під час відкриття "зернового коридору" не підписували прямої угоди. Україна уклала договір з Туреччиною та ООН, Москва зробила те ж саме.

Зазначимо, що військовий експерт впевнений, що зернову угоду можна поновити тільки на умовах України. Наразі Україна має можливість військовими методами диктувати свої вимоги. Таку думку на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса висловив Ігор Романенко, генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006–2010)

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що зернова угода "увійшла в історію як дипломатичний успіх". Він також сказав, що Туреччина до останнього докладала зусиль для її продовження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися