Стало відомо, скільки дітей народилося за тиждень в Одеській області

Цього тижня кількісна перевага за новонародженими хлопчиками

За минулий тиждень в Одеській області стало на 222 більше українців. У регіоні народилося 125 хлопчиків та 97 дівчаток. 

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. 

Вітаємо батьків та бажаємо здоров’я нашим маленьким українцям і україночкам. Наші діти - наше майбутнє, - написав Кіпер. 

Які щеплення роблять новонародженим?

Щеплення дітям починають робити ще у пологовому будинку. Перше щеплення у пологовому будинку робиться від гепатиту В у перший день життя. Якщо новонароджена дитина перебуває у важкому стані, щеплення відкладають до поліпшення її самопочуття та ставлять перед випискою з пологового будинку. На третій-п'ятий день життя робиться протитуберкульозне щеплення новонародженим у пологовому будинку. Вакцинацію проти туберкульозу не проводять в один день з іншими щепленням. Діти, які не отримали щеплення при народженні у пологовому будинку, мають пройти вакцинацію у педіатра.

У два місяці робиться комплексна АКДП щеплення від дифтерії, кашлюку та правця. Ревакцинація АКДС здійснюється у чотири, шість та 18 місяців. У календар дитячих щеплень до року життя також входить вакцинація від поліомієліту та гемофільної інфекції. Щеплення від поліомієліту роблять у два, чотири, шість, 18 місяців, у шість та 14 років. Вакцинацію проти гемофільної інфекції здійснюють у два, чотири та 12 місяців. Коли дитині виповнюється рік, необхідно зробити щеплення проти краснухи, кору та паротиту. Друге щеплення від цих захворювань ставиться у шість років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині медики швидкої допомогли породіллі народити дитину. Менш ніж за 11 хвилин бригада прибула на місце.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися