Росія навряд чи атакуватиме судна у територіальних водах Чорного моря країн НАТО, — Резніков

Перше судно вже успішно пройшло по тимчасовому коридору з порту Одеси

Ворог навряд чи атакуватиме цивільні судна в територіальних водах країн НАТО в Чорному морі. Тому українські торгові кораблі продовжать доставляти харчові продукти в різні країни світу.

Таку думку на пресконференції у Медіацентрі Україні – Одеса висловив міністр оборони України Олексій Резніков.

Нещодавній маршрут корабля з України до Босфору відбувся по територіальних водах України, Румунії, Болгарії та Туреччини. Важко уявити, що Росія наважиться атакувати судна у територіальних водах відразу трьох країн НАТО. Тому ми продовжимо виконувати гуманітарну місію. Вже близько 40 тонн зерна, соняшникової олії та різних продуктів харчування були поставлені з України до Африки та Південної Азії. Ми годуємо населення планети та продовжимо це робити за підтримки інших країн. Маю оптимістичну оцінку, що і надалі саме таким коридором, використовуючи територіальні води Румунії, Болгарії та Туреччини, будемо постачати українську продукцію до різних куточків планети, – наголосив Олексій Резніков.

Він також  зазначив, що російський флот не перебуває у зоні 100 морських миль від українського берега. Російські кораблі залишаються поблизу Новоросійська та Керченської протоки.

Нагадаємо, що перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшло з порту Одеса та рухалось через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Судно вийшло під прапором Гонконгу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися