Lloyd's близька до відновлення страхування суден, що йтимуть з портів Великої Одеси

Схему можуть запровадити вже наступного місяця, і вона передбачатиме страхування від п’яти до 30 кораблів

Україна завершує роботу над схемою із глобальними страховиками для страхування зернових суден, що прямують до портів Чорного моря та назад. Про це стало відомо з заяви заступника міністра економіки України Олександр Грибань Financial Times.

Як він зазначив, угода наразі опрацьовується та активно обговорюється між відповідними міністерствами, а також місцевими банками та міжнародними страховими групами, зокрема Lloyd’s of London. За його словами, схему можна буде запровадити вже наступного місяця, і вона може передбачати страхування від п’яти до 30 суден, які йтимуть українськими водами.

“Це залежить від того, як працюватиме структура і яким буде рівень розподілу ризиків між урядом і приватними страховими компаніями”, – зазначив заступник міністра.

За словами Грибана, державна частка ризику, ймовірно, буде забезпечена державним дорожнім фондом України. У Lloyd`s заявили, що угоди про продовження експорту сільськогосподарської продукції з України є “вирішальними для усунення ризиків для глобальної продовольчої безпеки”, і що вони продовжуватимуть працювати над полегшенням поставок зерна.

Зазначимо, Lloyd's of London це провідна компанія у світі страхових ринків, створена ще у XVII сторіччі.

Нагадаємо, що 16 серпня перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшов з порту Одеса та пройшов через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Судно вийшло під прапором Гонконгу. Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися