На Одещині троє дітей ледве не втопитися через неуважність батьків

Наразі двоє дітей знаходяться в лікарні

На Одещині троє малолітніх дітей ледве не втопилися через неуважність батьків. Двоє діток, трирічний хлопчик та семирічна дівчинка, госпіталізовані, ще один хлопчик семи років серйозно не постраждав. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

Двоє діток, трирічний хлопчик та семирічна дівчинка разом з мамой відпочивали на водоймі в селі Коси Куяльницької ОТГ. Жінка малаі відійти у справах, тому попросила знайомого приглянути за малечею. Але чоловік не  був уважним і проґавив момент, коли діти опинилися під водою. Першу допомогу трирічному хлопчику надав відпочивальник, який на своєму автомобілі відвіз дитину до лікарні. Семирічну дівчинку з-під води витягли інші відпочиваючі, а реанімаційні заходи проводили лікарі “швидкої”. Зараз хлопчик у стані середньої тяжкості, а от стан його сестрички важкий. 

Інший випадок стався в Подільську. Семирічні хлопичк постраждав наковтався води і мало не потонув. Водночас його мати просто не стежила за сином та займалася своїми справами. Врятував хлопчика товариш родини, він витягнув дитину на берег і викликав “швидку”. Постраждалому надали своєчасну медичну допомогу, від госпіталізації мати відмовилась.

“В обох випадках батьки дітей відповідатимуть за неналежне виконання ними батьківських обов'язків. Рішення щодо мешканки Окон буде прийнято після закінчення досудового слідства. Санкція статті 166 ККУ передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком від двох по п’яти років. А відносно мешканки Подільська, яка раніше вже потрапляла у поле зору поліції та соціальних служб, ювенальні поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 184 КУпАП і направили їх до суду. Нею кваліфікується ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. Такі дії караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 5100 гривень”, - прокоментував подію тимчасово виконувач обов’язків начальника Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Нагадаємо, що в Одесі бригада медиків швидкої допомоги врятувала жінку. Вона купалася в морі на пляжі 10 станції Великого Фонтану та почала тонути. Про це повідомляє Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися