На Одещині затримали чоловіка, який перевозив безакцизні цигарки

Йому загрожує покарання штрафом

Поліцейські викрили 31-річного жителя Болграда у транспортуванні безакцизних тютюнових виробів та алкогольних напоїв сумнівного походження. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

У відомстві зазначили, що під час огляду автомобіля знайшли сто пачок цигарок без марок акцизного податку, а також дев’ять пластикових ємностей зі спиртовмісною рідною загальним об’ємом 90 літрів. Вартість вилученого товару, за цінами “чорного ринку”, становить майже 19 тисяч гривень.

“Відносно правопорушника поліцейські склали адміністративні матеріали за частиною 1 статті 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка). Її санкція тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (1700 – 4250 гривень) з конфіскацією алкогольних напоїв або тютюнових виробів. Адміністративні матеріали правоохоронці вже скерували до суду для прийняття остаточного процесуального рішення”, - повідомив начальник  відділення поліції  № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції Вадим Левицький.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що одесит та мешканець Черкас організували підпільне тютюнове виробництво. Промислові потужності дозволяли виготовляти до 30 тисяч пачок цигарок на добу. Нелегальний “бізнес” приносив чоловікам до 12 млн грн прибутку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися