Туреччина продовжує докладати зусиль щодо відновлення Зернової угоди

Найближчим часом можливий візит глави МЗС Туреччини в Росію

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує особисто обговорити відновлення зернової угоди з російським президентом у вересні, якщо з'явиться така можливість. Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам за результатами візиту в Угорщину. 

“Нашою метою в цьому є позитивне ставлення росії до питання “зернового коридору”. У вересні відбудеться зустріч G20 в Індії та Генеральна Асамблея ООН у США. Якщо ми знайдемо можливість у цьому напруженому графіку, ми зустрінемося та поговоримо з паном путіним віч-на-віч”, — сказав Ердоган.

.Також турецький президент анонсував візит глави МЗС Туреччини Хакана Фідана до Росії найближчим часом.

“Має значущість обговорення цього питання віч-на-віч. Так вдасться отримати набагато точніший результат”, – сказав Ердоган, наголосивши на ролі Туреччини у посередництві між Україною та Росією.

Турецький президент також прокоментував прохід через Чорне море першого судна з моменту виходу Росії із угоди про експорт українського зерна.

“Це судно, яке вийшло з України, з Одеси, не є зерновозом, це контейнеровоз. Відповідну заяву зробило наше Міністерство національної оборони. Наша основна мета тут – досягнення позитивної позиції росії щодо зернового коридору через телефонні розмови з паном путіним”, – сказав Ердоган.

Нагадаємо, що 16 серпня перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшов з порту Одеса та пройшов через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Судно вийшло під прапором Гонконгу. Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися