В Одесі відкрилася виставка-комікс: у чому особливість

Виставка-комікс про котів, які рятують культурну спадщину

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій ім О.В. Блещунова відкрилась унікальна виставка-комікс – графічна новела “Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину”. Про це повідомили в Одеській міські раді. 

Головною метою проекту стало привернення уваги до порятунку культурної спадщини країни, розповідь світовій громадській спільноті не лише про реальні загрози у зв’язку з воєнними діями, а й про свідоме знищення російськими агресорами об’єктів культури в Україні і, зокрема, в Одесі.

Графічна новела заснована на реальних подіях під час воєнного стану за період з 24 лютого по 18 червня 2022 року. 

Це 20 аркушів документальної новели, розробленої головним зберігачем Одеського муніципального музею особистих колекцій ім. О.В. Блещунова Оленою Ілясовою і намальованої чорно-білою графікою професійною ілюстраторкою Марією Апрятовою.

На відкритті виставки був присутній директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга.

“Тут ми бачимо, яке цікаве вираження отримала хроніка подій війни у вигляді коміксу. Це дуже сучасно й водночас цікаво різним віковим аудиторіям. Я вдячний вам за те, що ви обрали саме такий образ і зробили це реальністю. Сьогодні ми можемо стверджувати на прикладі Молдови, що це викликає інтерес і за кордоном. Ми маємо це розвивати й продовжувати працювати у такому ключі”, - сказав Іван Ліптуга.

Нагадаємо, що в Одесі виставка "Рашизм – це…" буде відкрита для перегляду у парку Шевченка недалеко від сцени "Мушля" до кінця вересня. На неї можна прийти подивитися мешканцям та гостям міста від сьогодні 22 серпня. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україні – Одеса розповів Сергій Гуцалюк, начальник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися