В Одесі розпочали роботу групи короткотривалого перебування у дитячих садочках

Заявили про своє бажання відвідувати такі групи майже 2000 родин

Загалом дві тисячі батьків виявили бажання, щоб їх діти відвідували групи короткотривалого перебування у дитячих садочках Одеси. Заклади дошкільної освіти мали відкрити свої двері з вересня. Однак, деякі відкрилися раніше. Так, два дитячих садочки (Пересипський та Хаджибеєвський райони) почали надавати таку послугу. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки олена Буйневич. 

Чиновниця зазначила, що групи відкриють в садочках, де розширюються укриття або створені нові. Крім того, вона нагадала, що група зовсім не обовʼязково буде у вашому садочку. Треба шукати можливості якнайближче до нього. Відвідування цієї групи не означає, що дитину позбавлять права відвідувати повну групу за наявності місць.

Наразі ці групи працюють в двох формах. Три години на день щодня (без харчування, бо ці години на розвиток, діти просто не встигають зголодніти з дому) або повний день через день чи тиждень через тиждень (з харчуванням). Формат обиратимуть батьки і керівник закладу. З урахуванням потреб і можливостей. Кожна родина з бажаючих має до вересня отримати запрошення до такої групи.

“Ближче до 1 вересня попрошу відповісти, чи запропонували Вам послугу. Дякую за роботу нашим вихователям і іншим працівникам садочків дякую керівникам відділів освіти і КУ, які оперативно працюють над відкриттям груп”, - написала Буйневич. 

Нагадаємо, що6 41 школа в Одеській області готова розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі навчання. Очно будуть навчатися 213 тисяч здобувачів освіти. Цьогоріч до 1 класу в регіоні зараховано 22 тисячі першокласників. Болючим питанням для освітян залишається облаштування укриттів для дітей.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися