На Одещині офіційно створили величезний національний парк

Його площа становить майже 9,73 тисячі гектарів

В Бородінській громаді Болградського району офіційно створили національний природний парк "Буджацькі степи". Його загальна площа становить 9 тис. 729,71 56 га, з яких шість тисяч гектарів надано парку в постійне користування.

Про це відомо з рішення Бородінської селищної ради.

Попередньо створення нацпарку в кінці травня схвалило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.  Бородінська громада має намір на своїй території створити національний природний парк “Буджацькі степи” на площі майже 9,73 тисячі гектарів, а в майбутньому довести до 16-17 тисяч гектарів без залучення земель оборони. 

Наступний етап пов’язаний з Одеською обласною військовою адміністрацією, яка має зібрати погодження від усіх землекористувачів та передати матеріали до Міндовкілля задля підготовки відповідного указу президента. Очільник Бородінської ТГ також акцентував увагу на тому, що вперше в історії України ініціатором створення національного природного парку стала саме громада.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися