Над Чорним морем ЗСУ підбили російський літак - ГУР

Зіткнення сталося у територіальних водах України поблизу острова Зміїний

Збройні сили України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі, який знаходився в територіальних водах України поблизу острова Зміїний, повідомили в Головному управління розвідки Міноборони України.

За даними відомства, зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів сталось в районі бурових установок так званих “вишок бойка”. 

“Літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України, але отримав відповідь”, - зазначили в розвідці.

Крім того, у відомстві повідомили, що ворожа пропаганда поширила фейк про нібито ураження й затоплення українського катера.

"Насправді російська ракета впала у воду та продовжила рух на зустріч із крейсером "Москва" ― жодної шкоди українським військовим завдано не було", - наголосили в ГУР.

Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому.


Нагадаємо, що наразі у Чорному морі перебувають два ракетоносії: надводний та підводний. Їхній загальний залп складає 12 ракет типу "Калібр". Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" повідомила начальниця пресцентру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Також речниця додала, що новий російський корабель "Циклон" перебуває у пункті базування, адже він не пройшов необхідні випробування. Нагадаємо, що російські окупанти включили малий ракетний корабель до свого флоту 12 липня.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися