Тенісистка з Одеси успішно стартувала у кваліфікації Відкритого чемпіонату США

Українська тенісистка перемогла у кваліфікації представницю Великої Британії Хезер Вотсон

Одеська тенісистка Даяна Ястремська успішно розпочала виступи у кваліфікації Відкритого чемпіонату США. Українська тенісистка, у першому раунді відбору, легко переграла Хезер Вотсон із Великої Британії - 6:3, 6:2. Зазначимо, що Ястремська вперше зіграла у кваліфікації US Open, раніше вона грала тут одразу в основі. Загалом у кваліфікації зіграють шість представників України: у чоловічій сітці – Віталій Сачко та Олексій Крутих, у жіночій – Даяна Ястремська, Катаріна Завацька, Юлія Стародубцева та Дар'я Снігур. У півфіналі відбору Даяна змагатиметься проти Ежені Бушар із Канади. Завацька зіграє проти угорки Анни Бондар, Стародубцева протистоятиме Селін Неф зі Швейцарії, а Снігур спробує обіграти Юріко Лілі Міязакі з Великої Британії.

Ще п'ять українських тенісисток – Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Леся Цуренко та Катерина Байндль – автоматично потрапили до основної сітки US Open-2023.

Основна сітка Відкритого чемпіонату США з тенісу стартує 28 серпня і триватиме до 10 вересня. Цьогоріч призовий фонд турніру становитиме рекордні 65 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що перша ракетка України Еліна Світоліна (№26 WTA) не виступить на турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США). Про це вона написала в Twitter (X). У першому колі вона мала зустрітися з 33-річною експершою ракеткою світу, датчанкою польського походження Каролін Возняцкі (№632 WTA), яка повернулася до туру після більш ніж трирічної паузи та народження двох дітей – Олівії та Джеймса. Однак у день матчу Світоліна повідомила, що не вийде на корт через травму. Причиною відмови українки став біль у стопі, який турбував її ще після Вімблдону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися