Волонтери передали до бібліотек Одеси майже тисячу нових книг

Спільними зусиллями для бібліотек зібрали 847 нових книжок

Дитячі бібліотеки Одеси поповнилися новими українськими книжками. Волонтери змогли зібрали 847 книг для дітей. Про це повідомила депутатка Одеської міської ради Олександра Ковальчук. Вона зазначила, що, незважаючи на складну ситуацію в країні, діти повинні продовжувати розвиватися. Так, Ковальчук наголосила, що статистика поповнень бібліотечних фондів за останні 5 років, залишає бажати кращого.

“Можна сказати, що в одеських дитячих бібліотеках відсутні нові українські книжки для дітей 1-3 років. Це проблема. Ми всі мріємо про більш вільні, стійкі, відповідальні покоління. Як з'являться ці покоління, якщо в наших бібліотеках для них немає нічого”, - зазначила депутатка. 

Олександра Ковальчук оголосила збір коштів на на 100 тис. грн. Їй на допомогу прийшла Анна Маєвська. Разом жінкам вдалося агітували за збір на платформі “Моє місто”. Крім того, волонтерки отримали згоду від кожного видавництва на знижки від 15 до 40%.

“Ми обирали корисні книжки, які б полегшували життя для родин та піднімали важливі теми емоційного інтелекту, прийняття себе та інших, які відрізняються від нас; теми екології та відповідальності за простір, в якому ми живемо”, - зазначила Ковальчук. 

Крім того, у подарунок бібліотеки отримали терапевтичні казки, написані українськими біженцями.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Фонди бібліотек Одеси поповнилися вітчизняною літературою. Акцією передбачено заміну російськомовної літератури в дитячих бібліотеках на україномовну. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися