Навчаємося українською: скільки літератури державною мовою надійшло до Одеси

Російськомовні книги намагаються прибрати з полиць бібліотек

Фонди бібліотек Одеси поповнилися вітчизняною літературою. Акцією передбачено заміну російськомовної літератури в дитячих бібліотеках на україномовну.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради 

Сьогодні у бібліотечній системі багато книг, які вимагають заміни. Українська мова – це мова єднання нашої нації, нашого народу. Українська мова - мова розвитку та оновлення України. Українська мова має бути і в наших книжках, і розмовах. І наші діти мають розмовляти українською. Одеса буде яскравим прикладом цього оновлення. Ми вдячні нашим друзям, які допомагають нам із поповненням наших книжкових фондів, – сказав заступник Одеського міського голови Павло Вугельман.

Більш ніж за рік діяльності акції розвезено понад 600 тисяч примирників української літератури в регіони України та за її межі. У рамках акції передбачено безкоштовне забезпечення дітей вимушених переселенців українськими підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою, щоб кожна дитина мала змогу навчатися та культурно збагачуватися з українською книгою.

Вже понад 8 тисяч книг дитячої та художньої літератури надійшло до дитячих бібліотек Одеси і заплановано ще 10 тисяч.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до 31 травня (умовно) триватиме приймання документів на зарахування дітей до перших класів закладів освіти Одеси. Для тих, хто з об’єктивних причин не зможе своєчасно подати заяви, буде сформовано базу вільних місць.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися