Фотограф з Одеси фільмує сезонних гостей одеського узбережжя - гігантських медух корнеротів

Цьогоріч медузи з'явилися біля берегів Одеси тільки наприкінці серпня

Одеських фотограф документує підводний світ Одещини. Так, на своїй сторінці в Фейсбук Іван Страхов пожілився вже кількома підбірками фотографії. Назвав Іван їх так: “Підводне життя відновлюється”, “Повернення крабів”, “Прибульці. Тільки хто, ми чи вони?”. 

Нещодавно фотограф закарбував сезонних гостей одеського узбережжя - гігантських медуз корнеротів. Зазначимо, що кожного року в серпні вони мігрують на північ Чорного моря в пошуках їжі. Цього року міграція трохи затрималася і медузи з'явилися тільки наприкінці місяця.

Іван розповів, що фотографує не тільки медуз, а й усяку підводну живність, але найяскравіші, звісно, медузи. Для фото використовує iPhone з підводним боксом. Глибоко пірнати не доводиться - на глибині близько 2-3-х метрів. Фотограф також зазначив, що кілька тижнів тому було багато крабів, але зараз вони знову кудись поділися. Під кінець серпня вода стала більш каламутною і трохи зацвіла.

Зазначимо, що корнероти мають жалкі клітини з отрутою на своїх щупальцях. Дотик до них спричиняє короткочасний опік, як від кропиви - з'являється почервоніння та біль. Найголовніше для плавця - не піддаватися паніці.

Нагадаємо, що фотограф з Одеси Євген Самученко здобув перше місце на міжнародному фотоконкурсі SUGi x NAVA Photography Contest 2023 у США. Цей конкурс присвячений взаємодії природи та людини. Про це повідомив фотограф на своїй сторінці у Facebook.  Його фотографія під назвою "Туманний ранок на річці Південний Буг" здобула перемогу в категорії "Пейзаж".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися