На Одещині знову не змогли продати Білгород-Дністровський порт: аукціон скасували

Охочих взяли участь в аукціону не знайшлося

Аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту знову скасували. Навіть зміна формату аукціону не допомогла Регіональному відділенню Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях продати порт. Охочих взяли участь в аукціону не знайшлось. 

Нагадаємо, що цього разу мав бути гібридний голландський аукціон. На відміну від традиційного англійського аукціону, де учасники пропонують поступове збільшення стартової ціни й перемагає той, хто запропонував найбільше, у цьому аукціоні спочатку буде знижуватись стартова ціна до тієї, з якої учасники готові розпочати змагання й лише потім підвищувати нову знижену ціну до трьох ударів молотком.

Останній пункт також відрізняє цей формат від класичного голландського аукціону, коли одразу стартова ціна пропонується найвища, а учасники знижуть її. Раніше порт намагалися продати у форматі традиційного англійського аукціону.

Стартова ціна лоту для аукціону зі зниженням стартової ціни складає 92,4 млн грн (без ПДВ). Гарантійний внесок у цьому випадку становитиме 18,4 млн грн Зазначимо, що порт має виходи до дев'яти причалів у порту та одного причалу у портопункті. До складу об'єкту також входять дев'ять суден, чотири теплотяги, 18 портальних кранів та 47 транспортних.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі оголосили тендер на реставрацію Театру юного глядача ім. Юрія Олеші. Сума усіх робіт оцінюється в 31 мільйон гривень. Торги відбудуться 31 серпня. Про це стало відомо з сайту державних закупівель Prozorro.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися