Спрощення процедури перетину кордону з Молдовою, підвищить експортний потенціал Дунайський портів, - Кубраков

Між Україною та Молдовою спростили перетин кордону для вантажних поїздів

Для вантажних потягів спростили процедуру перетину кордону між Україною та Молдовою. 24 серпня Верховна рада ратифікувала зміни до угоди між урядами обох країн про діяльність залізничного транспорту. Про це повідомили в міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Тепер потягам, які здійснювали транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) – Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова), не знадобиться тридобова зупинки у Рені. Це стосуватиметься рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій Республіки Молдова та України або транзитом через їх території в напрямку молдовського Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.

“Ці зміни дають можливість значно прискорити та збільшити залізничні вантажоперевезення між Україною та Молдовою, а також суттєво підвищити експортний потенціал портів Дунайського кластеру. Разом із цим, ми зосереджуємо зусилля над відновленням та розвитком інфраструктури морських портів Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів”, - сказав Кубраков. 

Нагадаємо, що через блокування портів України окупантами, було забезпечено роботу логістичних маршрутів відправлення вантажів, у тому числі зернових, через порти Дунаю. Переробка вантажів через дунайські порти – Рені, Ізмаїл, Кілія збільшена у 3 рази (16,5 млн т вантажів за 12 місяців 2022 року проти 5,5 млн т за аналогічний період 2021 року). Про це йдеться у "Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися