Стало відомо, скільки дітей народилося за тиждень на Одещині

Цього тижня кількісна перевага за хлопчиками

За минулий тиждень в Одеській області народилося 210 дітей, з них 109 хлопчиків та 101 дівчинка. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. 

“Вітаємо батьків та бажаємо здоров’я нашим маленьким українцям і україночкам. Наші діти - наше майбутнє”, - зазначив Кіпер. 

Щеплення для дітей 

Для найкращого захисту від хвороб дитина повинна пройти вакцинацію вчасно, починаючи з 1-2-х-місячного віку, і як можна точніше слідувати рекомендованим графіком (з календарем щеплень до року).

Які щеплення роблять дітям до року?

Щеплення проти гепатиту В. Гепатит В - це гостре вірусне захворювання печінки, що важко піддається лікуванню та частіше за все переходить у хронічну форму. Щеплення робиться протягом 12 годин після народження, а потім на 1 і 6 місяці життя. Вакцина від Гепатиту В дорога, часто її можна зробити лише в приватній клініці.

Щеплення БЦЖ. Вакцинувати дитину проти туберкульозу потрібно ще в пологовому будинку, на 3-5 день після народження, адже якщо це не зробити, первинне інфікування мікобактерією загрожує захворюванням. Власне, БЦЖ і забезпечує протитуберкульозний імунітет, що захищає організм дитини від захворювання при первинному та наступних контактах з мікобактерією туберкульозу

Вже на другому місяці дитині роблять щеплення проти 5 інфекцій: щеплення АКДС (проти дифтерії, кашлюку, правця), поліомієліту, гемофільної інфекції.

КПК щеплення. У рік дитині рекомендоване КПК щеплення: щеплення проти кору, краснухи та паротиту (свинки).

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині медики швидкої допомогли породіллі народити дитину. Менш ніж за 11 хвилин бригада прибула на місце.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2458

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися