В Одесі звичайний вогнегасник запобіг займанню багатоповерхівки: подробиці

Пожежа сталася в Аркадії

Вчора опівночі до служби ДСНС в Одеській області надійшло повідомлення про пожежу в одній з багатоповерхівок Приморського району Одеси, по вулиці Гагарінське плато. Через велику небезпеку туди спрямували 52 вогнеборця на 13 машинах. Прибувши на місце події, рятувальники встановили загоряння електропроводів. Вогонь вдалося ліквідувати лише завдяки простому вогнегаснику, яким скористався один із пожежників. Таким чином вдалося запобігти розповсюдженню вогню 25-поверховому будинку. Від ДСНС Одеси залучалось 13 одиниць техніки та 52 вогнеборця.

Зогляду на те, що пожежна безпека є дуже важливою, особливо вдома, ось п’ять правил, які можуть допомогти у запобіганні пожеж:  

- Не залишайте електроприлади включеними, коли ви покидаєте дім. Вимикайте електроприлади, такі як праска, тостер або чайник, коли вони не використовуються.  

- Не залишайте підключені до електромережі зарядні пристрої для мобільних телефонів та інших гаджетів на ніч під зарядкою.  

- Не зберігайте запальні речовини та легкозаймисті речі поруч з електричними приладами або джерелами тепла.  

- Поставте вогнегасник в легкодоступне місце та переконайтеся, що всі члени родини знають, як ним користуватися. 

- Також, не забувайте періодично перевіряти термін придатності вогнегасника. 

- Не перевантажуйте розетки електричними приладами. 

- Не використовуйте тріснуті розетки та проводи. Розетки, які нагріваються, повинні бути замінені.

Нагадаємо, що 22 серпня о 14:47 годині, до Служби порятунку надійшов дзвінок, про велику пожежу, яка сталася на полях фільтрації в Суворовському районі Одеси, по вулиці Балтська дорога. Рятувальники негайно відправились на місце події. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися