Спортсменка з Одеси Даяна Ястремська програла фінал кваліфікації US Open

Суперниці провели на корті 1 годину 50 хвилин

Одеська тенісистка Даяна Ястремська не змогла пробитися до основної сітки Відкритого чемпіонату США. У фінальному раунді кваліфікації Даяна (№111 WTA) поступилася Єлені-Габріелі Русе (166) з Румунії - 6:7 (5:7), 3:6.

Шанс стати шостою українкою у першому колі турніру Ястремська змарнувала в матчі проти Єлени Габріели Русе. Румунка розпочала зустріч, повівши з трьома брейками проти одного (5:2). Утім, одеська тенісистка зуміла нав'язати конкуренцію.

Ястремська взяла чотири гейми поспіль і зуміла перевести поєдинок у тай-брейк. Русе там швидко захопила ініціативу та опинилася за крок від сет-пойнту (6:3). Українка билася до останнього, та все ж поступилася (5:7).

Таке завершення першої партії, вочевидь, справило враження на представницю України. Вона провалила початок другого сету (0:3) та надалі змогла лише уникнути розгрому. Трьох набраних пунктів Ястремській вистачило для того, щоб програти гідно.

Отже, румунська тенісистка виступить в основній сітці US Open. Суперниця Русе там визначиться згодом. Натомість у парному розряді уродженка Бухареста змагатиметься в дуеті з українкою Мартою Костюк. До слова, напередодні Світоліна та інші українки дізналися перших опоненток на Відкритому чемпіонаті США.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що перша ракетка України Еліна Світоліна (№26 WTA) не виступить на турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США). У першому колі вона мала зустрітися з 33-річною експершою ракеткою світу, датчанкою польського походження Каролін Возняцкі (№632 WTA), яка повернулася до туру після більш ніж трирічної паузи та народження двох дітей – Олівії та Джеймса. Однак у день матчу Світоліна повідомила, що не вийде на корт через травму. Причиною відмови українки став біль у стопі, який турбував її ще після Вімблдону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися