На Одещині порт “Усть-Дунайськ” передали новому власнику: подробиці

24 серпня — власником порту офіційно стала компанія "Еліксир Україна"

Фонд державного майна України та ТОВ “Еліксир Україна” підписали акт приймання-передачі єдиного майнового комплексу ДП “Морський торговельний порт Усть-Дунайськ”. Про це повідомляє Фонд державного майна України.

“Сторони досягли згоди щодо необхідності створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у розвиток сучасної інфраструктури в морський порт Усть-Дунайськ та визнали необхідність дотримання законодавства України про захист економічної конкуренції. Це стало відправною точкою для вирішення питання надання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, МТП Усть-Дунайськ був проданий на аукціоні ТОВ “Еліксир Україна” ще в січні 2023 року за 201 млн грн.

Зазначимо, що компанія “Еліксир Україна” займається реалізацією комплексних мінеральних добрив в Україні і зацікавлена в стратегічному розвитку порту, збільшенню обсягів перевалки, модернізації складів та придбанні сучасної перевантажувальної техніки. В довгостроковій перспективі компанія прагне докласти зусиль для об’єднання водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України, а також побудувати в порту зерновий елеватор на 50 тис. тонн.

Аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту знову скасували. Навіть зміна формату аукціону не допомогла Регіональному відділенню Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях продати порт. Охочих взяли участь в аукціону не знайшлось. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися