В мерії закликають дотримуватись правил поведінки під час відпочинку на пляжах Одеси

Під час шторму не наближайтеся до узбережжя щонайменше на 200 метрів

Літо добігає кінця, проте спекотна погода та тепле море все ще заманюють одеситів та гостей міста до пляжів регіону. Щоб відпочинок біля моря пройшов без несподіванок, рятувальники та одеська мерія надають рекомендації щодо дотримання правил безпеки. 

Як уникнути трагедії на воді

1. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.

2. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18°C, повітря - не нижче +24°C.

3. Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, не заходьте у воду напідпитку.

4. Ніколи не плавайте наодинці, особливо, якщо не впевнені у своїх силах.

5. Купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою.

6. Купатися краще там, де є рятувальні служби.

7.Особливо стежте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана.

8.Не дозволяйте дітям купатися в морі без нагляду дорослих, далеко запливати на надувних колах і матрацах - це може закінчитися фатально. Неприпустимо залишати малюка без нагляду або просити доглянути за ним сторонніх людей. Пам'ятайте: на пляжі батьки або родичі повинні весь час бачити дитину або чути її голос.

9.У спеку не рекомендовано різко заходити в холодну воду - це потрібно робити поступово, щоб не викликати спазм судин. До плавок рекомендують прикріпляти шпильку: якщо судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.

10.На морі необхідно завжди зважати на хвилі, які можуть перевернути людину при вході у воду. Не намагайтеся плисти проти хвилі.

11.Варто бути обережними біля хвилерізів. Не пірнайте з них, бо можна впасти – вони дуже слизькі від водоростей.

12. Не запливайте за буйки! Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях. У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку.

Нагадаємо, що на Одещині троє малолітніх дітей ледве не втопилися через неуважність батьків. Двоє діток, трирічний хлопчик та семирічна дівчинка, госпіталізовані, ще один хлопчик семи років серйозно не постраждав. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися