Одеські волонтери вимагають від влади спрямувати кошти на потреби ЗСУ

Активісти вимагають від міської влади скасувати поточні тендери та зупинити видатки на не критичні статті

Волонтерська спільнота України вимагає від влади ухвалити термінові зміни до Бюджетного кодексу України. Волонтери наголошують, що зараз на не часі витрачати бюджетні кошти не на критичні потреби.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebok Катерина Ножевнікова. 

В місті Одеса та Одеській області одними із сотень прикладів такого мародерства, цинічного використання коштів із метою дерибану видатків наближеними до влади виконавцями робіт є реконструкція приміщення Київського райсуду (за 106 мільйонів гривень, кошти міського бюджету м. Одеси) та ремонт Театру юного глядача на вулиці Грецькій, 48А (за 31 млн грн, кошти обласного бюджету), - написала Катерина Ножевнікова. 

Волонтерка зазначає, що один поточний ремонт такого театру -  це дві тисячі FPV дронів для ЗСУ. Сто шість мільйонів на ремонт суду -  це двісті дванадцять тисяч кровоспинних турнікетів, без яких прямо зараз, щодня помирають десятки, сотні бійців.

Також у зверненні йдеться, що вище керівництво держави має запропонувати українцям та військовим новий суспільний договір, в рамках якого буде збережено баланс  між ризиками згортання децентралізації та забезпечення спрямування всіх доходів держави бюджетів усіх рівнів на забезпечення Сил Оборони, що відновить довіру суспільства і волонтерської спільноти до влади на всіх рівнях.

Також активісти вимагають від міської влади скасувати поточні тендери та зупинити видатки на не критичні статті,  наприклад, на реконструкцію приміщення Київського райсуду (за 106 мільйонів гривень, кошти міського бюджету м. Одеси),  ремонту Театру юного глядача на вулиці Грецькій, 48А (за 31 млн грн, кошти обласного бюджету), будівництво частини вулиці з водопроводом у селі Ставрове Окнянського району (37,8 млн грн, кошти обласного бюджету) тощо, по всім регіональним та бюджетним програмам, та планувати бюджет на 2024 рік із чіткою пріоритезацію критичних видатків.

Скандальний тендер 

Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Втім, одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі.

Заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на Київський районний суд. Він запевнив, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися