Одеситів закликають не залишати тварин в авто під сонцем — це смертельно небезпечно

При температурі в 32 градуси на вулиці автомобіль всередині може нагрітися до 45

В Одесі та області повідомляють про сильну спеку та надзвичайний рівень пожежної небезпеки V класу на найближчі дні. Тому, рятувальники закликають громадян не залишати тварин у ці спекотні дні в авто.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Спека, особливо для дітей та людей похилого віку, може бути небезпечною. Проте не тільки люди піддаються впливу такої погоди — також тварини потребують уваги та догляду.

ДСНС наголошує на смертельній небезпеці для тварин, якщо їх залишати в автомобілі під час спеки. Висока температура в автівці може призвести до трагічних наслідків для домашніх улюбленців. При температурі 32 градусів за Цельсієм на вулиці, автомобіль може нагрітися до 45 градусів за Цельсієм всього за десять хвилин. Чим спекотніше на вулиці, тим вища температура в автомобілі.

Також рятувальники нагадують громадянам, що не слід забувати брати для домашніх улюбленців воду, та закликають пригощати водою й безпритульних тварин, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що Одеський зоопарк випустив на волю усіх тварин, яких прихистив після  підриву росіянами Каховської ГЕС. Виключення стали лише тритони. Зазначимо, що після катастрофи на Херсонщині, зоопарк в Одесі допоміг понад 300 тваринам.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися