Одеський зоопарк відпустив на волю всіх тварин з Херсонщини

З початка літа зоопарк прихистив понад 300 тварин


Одеський зоопарк випустив на волю усіх тварин, яких прихистив після  підриву росіянами Каховської ГЕС. Виключення стали лише тритони. Зазначимо, що після катастрофи на Херсонщині, зоопарк в Одесі допоміг понад 300 тваринам. Про це повідомив директор Одеського зоопарку Ігор Біляков.

“Ми відпустили на волю всіх, окрім тритонів. Вони внесені до Червоної книги. Ми думали, що їх якось можна переправити назад до Херсонщини, але це проблематично, тому що там зруйновані біотопи, де вони мешкали. Наразі будемо вирішувати, як краще з ними вчинити”, - розповів Біляков.

Наразі в зоопарку перебуває близько ста тритонів з Херсонщині. Біляков зазначив, що серед тварин, яких повернули на природу, було багато жаб, черепах, змій, також були ондатри.

“Їх оглянули, переконалися, що з ними все гаразд і що вони не хворі, не поранені, і повипускали” , - сказав Біляков.

Нагадаємо, що Одеський зоопарк оголосив конкурс малюнків, який присвячується Всесвітньому дню змій. До участі в конкурсі запросили дітей віком від 3-х до 16-ти років. 

Раніше “Коментарі” писали, що на початку липня, військові 35 окремої бригади морської піхоти врятували трьох маленьких пташенят вухатої сови, які потребували допомоги та піклування. Їх підібрали біля повалених дерев після ракетного обстрілу. Про це повідомляє Генеральний директор КУ “Одеський зоопарк” Ігор Бєляков.

Крім того, пара молодих бабуїнів з’явилася в Одеському зоопарку. Як зазначило керівництво закладу, тварини мають різні характери, але дуже дружні, кмітливі та із задоволенням досліджують новий вольєр. Про це повідомили в Одеській міській раді. Від сьогодні Одеський зоопарк запрошує відвідувачів поспостерігати за веселими іграми нових мешканців звіринцю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися