У школах Одеси підвищили вартість харчування

В Одесі школярі пільгових категорій отримуватимуть безкоштовне харчування

Цього року у школах Одеси не всі учні харчуватимуться у навчальних закладах, адже очне навчання передбачає лише тригодинне перебування дітей у школі. Втім, у новому навчальному році учні 1-4 класів, що належать до пільгових категорій, отримуватимуть харчування за кошти міського бюджету.

Зазначимо, директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич розповіла, що вартість обідів та сніданків підвищилася. Сніданок коштуватиме 55 гривень, а обід 80.

Крім того, перелік пільгових категорій дещо розширено. До нього увійшли також діти всередині переміщених осіб та діти військовослужбовців, які проходять службу.

Для дітей, які навчаються у першу зміну, буде організовано сніданки, а для дітей, які навчаються у другу зміну – обіди.


Нагадаємо, що на Одещині кілька разів проводити опитування серед батьків щодо формату навчання у новому навчальному році. На початку літа 2023 року охочих, щоб їхні діти навчалися очно, було майже 70%. На сьогодні ця цифра на 10% менша. Причина такої статистики – нещодавні обстріли міста. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Нагадаємо, що в Одесі триває акція "Перше вересня без квітів". Батьків та дітей закликають приносити у свято першого дзвінка не букети квітів, а щось корисне для захисників України. У департаменті наголосили, що можна принести ліки, білизну та шкарпетки, каву та чай, смачність довготривалого зберігання та засоби гігієни.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися