Лікарні Одещини отримали апарати для пришвидшення загоєння ран: деталі

Наявність достатньої кількості розхідних матеріалів дає можливість вчасно надавати допомогу військовим

Медичні установи в Одеській області отримали обладнання, яке прискорить загоєння глибоких ран. Лікарням передали 43 VAC-апарата, понад 2000 каністр, 2000 перев’язочних матеріалів. Апарати VAC-терапії допоможуть як цивільним, так і військовим із сильними пораненнями. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.

Зазначимо, що VAC - терапія, яка є визнаним у світі стандартом лікування ран, дозволяє суттєво прискорити їх загоєння. Слабкий від'ємний тиск, який лежить в основі методу, поліпшує відтікання раневого секрету, набагато швидше з'являється грануляційна тканина, звужуються краї рани, покращується мікроциркуляція, зменшується набряк, що в підсумку допомагає швидкому загоєнню. 

“Департамент охорони здоровʼя ОВА під керівництвом Курмишова Олександра разом із депутатом Одеської обласної ради Ковбасюком Дмитром, директором КНП “ООКЛ” ООР Гульченко Юрієм та ГО “Спільне рішення” за підтримки Міністерства закордонних справ України передали медичним установам Одеської області апарати для VAC -терапії ран та розхідні матеріали”, - йдеться в повідомленні департаменту. 

Нагадаємо, що у Березівському районі Одещини зареєстрували підозру на правець. Перші ознаки захворювання у вигляді судом і головного болю з'явилися у потерпілого 27 липня. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. Лише через 14 днів хворий звернувся до обласної клінічної лікарні з наростаючим тяжким станом, головним болем, спазм. 

"Коментарі" писали, що лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися