На Одещині лікарі знайшли спосіб уповільнення хвороби Паркінсона

В експерименті взяли участь 50 пацієнтів

Лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона. І результати приємно здивували медиків. 

В експерименті взяли участь 50 пацієнтів, середній вік яких становив 57,8 років. Серед них 53% – чоловіки, 47% – жінки. За рік 30 досліджуваних лікували медикаментозною терапією, а решта 20 проходили ще й додатковий курс арттерапії, під час якого займалися малюванням та виготовленням предметів з пластиліну.

Стан здоров'я перевірявся кожних пів року. І вже після перших шести місяців експерименту у пацієнтів значно уповільнилась швидкість прогресії захворювання. Разом із цим у них спостерігалися покращення настрою, зменшився рівень депресії та зникла сонливість протягом дня.

"Застосування арттерапії може зменшити вираженість моторних і немоторних проявів хвороби Паркінсона. Крім того, це доступний і абсолютно безпечний метод підтримуючої терапії", – повідомила авторка дослідження та завідувачка відділення неврології Одеської клінічної лікарні Ірина Хубетова.

Зазначимо, що хвороба Паркінсона – це захворювання нервової системи, яке призводить до порушення контролю над рухами в результаті руйнування клітин, що виробляють нейромедіатор дофамін. 

Нагадаємо, що в одному з районів Одещини трапилась жахлива подія. Дівчина, котра тільки відсвяткувала своє 11-річчя потрапила під металеву гойдалку та отримала вкрай важку травму лиця та головного мозку. Одеські лікарі провели складну операцію.  Про це повідомляє Одеська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня.

Раніше "Коментарі" писали, що хірурги Болградської лікарні провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися