Понад 20 тисяч школярів та дошкільнят з Одеси знаходяться за кордоном

У батьків є декілька варіантів, яку форму навчання обрати для дітей за кордоном

Наразі, більш ніж 20 тисяч одеських школярів та дошкільнят знаходяться за кордоном. Їхні батьки мають можливість обрати декілька варіантів з українською навчальною програмою.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Багато сімей вибирають дистанційну освіту для своїх дітей, якщо ті навчаються за межами України. Це дозволяє забезпечити неперервний навчальний процес і зберегти зв'язок із загальноосвітньою програмою України.

Крім того, інновації в навчальній системі дозволяють батькам обирати індивідуальну форму навчання для своїх дітей. Це означає, що діти можуть поєднувати відвідування школи за кордоном з навчанням в одеських школах.

Що стосується індивідуальної форми навчання, то зараз в Міністерстві юстиції на реєстрації знаходиться наказ з програмою “українського компонента”, що дозволить не навантажувати дітей усіма предметами української шкільної програми, а виокремити лише ті, що відрізняються від тих програм, що діти вивчають за кордоном, — зазначила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, Олена Буйневич.

Нагадаємо, що станом на 1 вересня 2023 року тільки учні початкової школи та 11-х класів забезпечені підручниками на 100%. Забезпечення підручниками учнів міських шкіл здійснюється за кошти державного бюджету. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися