Підготовка до зими: на Одещині провели перевірку інших джерел живлення на випадок блекаутів

В Чорноморську та Южному чотири об’єкти критичної інфраструктури готові до безперебійної роботи

Одеський район активно готується до наближення осінньо-зимового періоду. Основні зусилля зосереджуються на підготовці до можливих енергетичних відключень, щоб забезпечити стабільну роботу громад у випадку негативних сценаріїв.

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.

Одеська РВА спільно з представниками ДТЕК і ДСНС провела тренування в об'єктах критичної інфраструктури та соціально-культурної сфери. Головною метою цих навчань було перевірити готовність до використання альтернативних джерел живлення та підготовку персоналу до можливих планових відключень електроенергії згідно з графіками, розробленими АТ “ДТЕК Одеські Електромережі”.

Під час проведення тренувань на території Чорноморської селищної та Южненської міської громад, було виявлено, що всі чотири об'єкти критичної інфраструктури, такі як великі електроенергетичні станції та котельні, а також Чорноморський ліцей і Южненська міська лікарня, готові до роботи у безперебійному режимі навіть в умовах можливих блекаутів.

Основна мета проведення подібних навчань — перевірити не на папері, а в реальних умовах готовність громад Одеського району забезпечити сталу роботу обʼєктів критичної інфраструктури в умовах надзвичайних ситуацій. Подібні тренування будуть  проводитись й надалі в інших громадах району, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що до 15 вересня спеціальні комісії мають вивчити стан оснащеності автономними джерелами живлення об’єктів життєзабезпечення регіону та закладів соціальної сфери, справність генераторів та ступінь готовності до безперебійної роботи.


Джерело: https://t.me/OdeskaRDA/6975


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися