На Одещині перевіряють готовність критичної інфраструктури до зими

Одеські енергетики активно готують мережі регіону до майбутньої зими

До 15 вересня спеціальні комісії мають вивчити стан оснащеності автономними джерелами живлення об’єктів життєзабезпечення регіону та закладів соціальної сфери, справність генераторів та ступінь готовності до безперебійної роботи. Про це повідомили в Одеській ОВА. 

До складу комісії входять представники місцевих адміністрацій, профільних структурних підрозділів ОВА, а також фахівці енергетичної сфери. Крім того, 25 серпня у 7 районах області за участю представників ДСНС, Держенергонагляду, ДТЕК Одеські електромережі проведені тренування та навчання з готовності об'єктів критичної інфраструктури та закладів соціально-культурної сфери Одеського району до роботи в умовах обмеження електропостачання. Під час тренування були відпрацьовані на практиці алгоритми дій під час умовних екстрених відключень від електропостачання, розглянуто ефективність взаємодії персоналу відповідальних за енергозабезпечення та автономну роботу кожного з об’єктів критичної інфраструктури.

“Такі практичні навчання відбулись одночасно на 55 об’єктах області (котельні централізованого теплопостачання, водопровідно-каналізаційні насосні станції, лікарні та інші об’єкти соціального призначення)”, - написав голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо, що одеські енергетики активно готують мережі регіону до майбутньої зими, яка, за передбаченнями експертів, буде складною. В області вже відремонтовано 516 енергооб'єктів.

Раніше “Коментарі” писали, що минулої зими енергетична система Одещини, як і решти областей України постраждала від російських обстрілів. Область не має власної електрогенерації, тож в пріоритеті — стати максимально незалежним регіоном від централізованої подачі електрики.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2467


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися