Наталя Гуменюк розповіла, що російські окупанти можуть завозити додаткові партії дронів

При виготовленні дронів армія РФ може опиратись на підтримку певних країн

Речниця  ОК “Південь” Наталя Гуменюк повідомила, що у Чорному морі корабельне угруповання розгорнуто в кількості дев'яти одиниць. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксували, вони заведені в пункти базування. 

"Пам’ятаємо про те, що і в пунктах базування, вони можуть бути споряджені й готові до виведення на бойовий курс за 2-3 години фактично, або ж можуть бути застосовані з бухт. Ця практика вже ворогом використовувалася, вона досить небезпечна і для самого екіпажу ракетоносіїв. Але коли ж росіяни берегли своїх."

Крім того, Гуменюк розповідь, що в Росії зафіксували активність вантажних перевезень за напрямком Тигран — Москва. Це може свідчити про постачання нових безпілотників або запасних частин до них.

"Ми бачили активність вантажних перевезень з напрямком Тигран — Москва, які зазвичай пов’язані з постачанням додаткових безпілотників типу шахед, або запасних частин до них. Оскільки в Росії налагоджують самостійне виробництво і ми вже фіксували факт, що вони маркують дрони виготовлені власноруч, або на своїй території, специфічними літерами кирилиці — це означає, що високоточні технології для Росії зараз не доступні, але вони можуть спиратися на отаку підтримку, яку надають країні-терористці ще деякі країни у світі"

Нагадаємо, що російські окупанти навмисно запускають фальшиві цілі, аби виявити сили ППО. Крім того, подібна тактика також може свідчити про економію чи дефіцит ракет для здійснення масованих атак. Про це ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися