Наталя Гуменюк розповіла навіщо ворог випускає фальш-цілі

Окупанти намагаються в такий спосіб компенсувати деякий дефіцит ракет

Російські окупанти навмисно запускають фальшиві цілі, аби виявити сили ППО. Крім того, подібна тактика також може свідчити про  економію чи дефіцит ракет для здійснення масованих атак. Про це ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Ця тактика вже раніше практикувалася окупантами на півдні та вони вочевидь намагаються в такий спосіб компенсувати деякий дефіцит ракет. Так само є ймовірність, що вони просто готуються до холодів та запасають певний арсенал для ударів по критичній інфраструктурі", — сказала Гуменюк.

Зараз всі мають тримати руку на пульсі, адже наразі активність ворожої тактичної авіації досі спостерігається біля південно-східних областей, зокрема над акваторією Чорного моря.

“Загроза з моря залишається не тільки від авіації. Ракетоносії знову перемістилися в акваторію Чорного моря, тому повторні удари можуть бути будь-якої миті", — констатувала військова.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 27 серпня, по всій території України лунали сирени. У Повітряних Силах зазначили, що тривогу оголосила через запуск крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95МС. Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла що наразі ворог змінює свою тактику. Наприклад, сьогодні вночі російські окупанти застосували складну систему маневрів.

Раніше “Коментарі” писали, що біля узбережжя Одещини та Миколаївщини з початку року військові знайшли та знищили 32 міни.  Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Наталя Гуменюк, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися