На Одещині погодили меню для закладів освіти на новий навчальний рік

Спеціалісти погодили 649 примірних чотиритижневих сезонних меню для організації харчування

В Одеському регіоні усі активно готуються до початку нового навчального року. Так, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомило, що у 777 навчальних закладах освіти харчування дітей організовано з використанням матеріально-технічної бази власних харчоблоків. Крім того, у 77 закладах області в поточному році проведено реконструкцію або капітальний ремонт.

Додамо також, що спеціалісти  Держпродспоживслужби погодили 649 примірних чотиритижневих сезонних меню для організації харчування в школах та дитячих садочках

“Разом з тим, при здійсненні обстежень встановлено низку недоліків, найбільш поширеними з яких були недостатність обладнання їдалень, пралень, медичних кабінетів, невідповідність харчоблоків за розміром площі або за набором приміщень. Також в окремих закладах встановлено недотримання умов зберігання харчових продуктів”, - йдеться в повідомленні відомства. 

За результатами комісійних обстежень керівникам навчальних закладів та відділів освіти надані пропозиції щодо усунення недоліків до початку нового навчального року.

Нагадаємо, що в Київській області відбулась партнерська зустріч "Сучасні тенденції в організації шкільного харчування" з метою продовження реформи у цій сфері. Особливим гостем на заході була Перша леді Олена Зеленська, яка взяла активну участь в обговоренні імплементації якісних змін. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА. Участь у зустрічі також взяли представники Одеської ОВА. Метою проєкту є створення кулінарних хабів та підготовка "агентів змін", які будуть сприяти реформі шкільного харчування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися