Поліція Одеської області посилює контроль за дотриманням карантину

В Одеській області правоохоронці перевірятимуть дотримання громадянами протиепідемічних заходів на території всього регіону, незалежно від зонування

Поліцейські Одеського регіону посилюють контроль за дотриманням карантинних заходів. Про це розповіли в Головному управлінні Нацполіціі в Одеській області.

Рішення про продовження карантину і внесення відповідних змін відносно діючих карантинних обмежень було прийнято Кабінетом міністрів 13 жовтня. Згідно з висновком Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за рівнем небезпеки поки більшість населених пунктів Одеської області знаходяться в жовтій і помаранчевій зонах.

Правоохоронці перевірятимуть дотримання громадянами протиепідемічних заходів на території всього регіону, незалежно від зонування.

"Однак, перш за все, звертаємося до жителів населених пунктів, які потрапили в одну з найвищих за рівнем небезпеки зон - помаранчеву. На сьогодні це такі міста як Одеса, Біляївка, Ізмаїл, Чорноморськ та Теплодар, а також Березовський, Овідіопольський, Подільський і Татарбунарський райони", - сказали поліцейські.

Нагадаємо, що, крім обмежень зеленої і жовтої зон (таких як заборона діяльності нічних клубів і закладів громадського харчування в період з 24 до 7 годин і т.д.), на цих територіях заборонено:

масові заходи за участю понад 220 осіб і більше однієї людини на 10 кв.м;

діяльність установ, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

відвідування закладів групами кількістю більше 20 осіб, крім навчальних закладів;

діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім тих, які здійснюють прийом відвідувачів не більше однієї людини на 10 кв.м;

прийом відвідувачів закладу торгового і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв.м;

надання послуг громадського харчування, крім випадків прийому відвідувачів із забезпеченням наповненості не більше ніж на 50% посадочних місць.

"Просимо мешканців і гостей нашого регіону з розумінням і відповідальністю поставитися до діючих карантинних заходів та вимог поліцейських про необхідність їх дотримання. Наголошуємо, що всі ці заходи вживаються з метою зупинити поширення захворювання і зберегти людські життя. Будьте свідомими, подбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих і пам'ятайте: порушення карантинних вимог карається законом - від 17 тисяч гривень штрафу до восьми років позбавлення волі", - зазначили правоохоронці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися