1 вересня на Одещині: яка кількість дітей піде в перший клас

В очному форматі в Одеській області розпочнуть навчання 607 шкіл

Вже завтра 1 вересня — день першого дзвоника, який чекають особливо першачки та їхні батьки. У цей день до шкільної родини приєднається 21 тисяча маленьких мешканців Одеської області, загалом навчатимуться понад 270 тисяч дітей, з них 6800 це ВПО.

Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Для більшості школярів навчальний рік розпочнеться в офлайн режимі, як цього бажали їхні батьки. Завтра 607 шкіл області зможуть розпочати освітній процес в очному режимі, з дотриманням усіх вимог Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо безпеки дітей в укриттях.

Щодня ми стикаємося з викликами, які ще декілька років були б неможливі в нашій уяві. Але сьогодні ми стали сильніші, організованіші та пристосованіші до таких ситуацій, — зазначив голова Одеської ОВА.

Кількість захисних споруд у навчальних закладах збільшилася на 325 одиниць і наразі їх загальна кількість становить 1267. Ці укриття працюватимуть цілодобово, забезпечуючи захист дітей вдень і доступність в нічний час під час тривоги. Також, ремонтні роботи триватимуть, а пропозиції щодо очного навчання будуть розширюватися щомісяця на всій території області.

На Одещині також функціонуватимуть 475 дитячих садочків у очному форматі, надаючи батькам можливість працювати, знаючи, що їхні діти знаходяться під надійним доглядом.

Нагадаємо, що наразі, більш ніж 20 тисяч одеських школярів та дошкільнят знаходяться за кордоном. Їхні батьки мають можливість обрати декілька варіантів з українською навчальною програмою.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2490


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися