На одеських "Тузлівських лиманах" зібралися тисячні зграї качок

В одній зграї таких качок буває до 5 тисяч і більше птахів

В Національному природному парку "Тузлівські лимани", що на Одещині, на передодні осені збирається багато мігруючих  птахів. Тепле літо воєнного сприяло формуванню багатої й смачної їжі для різних видів птахів.

Про це повідомляє еколог Іван Русєв. 

Фіксується особливо багато качок різних видів, серед яких домінують крижні. Вони харчуються як на скошених полях зернових, так і на мілководдях лиманів.  Ночують і прилітають птахи  на водопій  до одного з опріснених  Тузлівських  лиманів. В одній зграї таких качок буває до 5 тисяч і більше  птахів.

І вони не дуже лякливі, тому що вже два роки немає полювання і їх ніхто не турбує, окрім деяких вибухів під час війни. Між ними іноді проходять фламінго, чаплі, кулики і навіть шакали. І це неймовірний колорит дикої природи у нацпарку під час війни, - написав еколог. 

Зазначимо, на території Одеської області функціонує 128 об’єктів природно-заповідного фонду площею близько 167 тисяч гектарів. Спільно з науковцями проводить робота  щодо створення нових заповідних об’єктів. Це національний природний парк  "Буджацькі степи", ландшафтні заказники "Чигринська балка", "Озеро Кугурлуй", "Схили до Лунга" та "Коло глея". 

"Коментарі" писали, що на фоні високої солоності у деяких Тузлівських лиманах Одещини вперше за багато років з'явилася артемія. Це примітивні ракоподібні з родини Artemiidae, що з'явилися приблизно 100 мільйонів років тому і живуть в водоймах із солоною водою.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег Дубина Павлович Я родился 14.03.1986

31 серпня 2023, 20:37

Братья и девушки помогите получить наследво от бабушек с Франций они лежат в больницы них рак горла и рак их лески эти деньги надо адвокатам Анне и Эрику 251 161 151 евро Я вам отправлю по почте свои ощад банк [email protected]

неідіот

31 серпня 2023, 13:09

дика качка наприкінці осені і взимку - класна їжа . . .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися