Штормове попередження: завтра в Одесі очікується гроза

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека

десі та області на завтра 1 вересня оголошено штормове попередження. Синоптики прогнозують грозу, під час грози шквальний вітер, 15-20 м/с. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

В Одеській міській раді закликають одеситів та гостей міста бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Крім того, чиновники підкреслили, що рекомендовано не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок поривчастого вітру та дощу, адже можливе падіння гілок та кабелів.

“Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102”, - йдеться у повідомленні.

"Гарячі" лінії

- Цілодобова медична швидка допомога -  103

- Патрульна служба МВС України в Одесі -102

- Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" –15-01

Раніше “Коментарі” писали, що вчора 26 липня, в Одесі під час шторму в морі загинуло 2 особи. Ще одного підлітка знесло хвилею, наразі його місцезнаходження невідомо. Тривають пошуки.  

“Коментарі” повідомляли також, що через сильні пориви вітру та грозу спричинили відключення 73 населених пунктів в Одеській області. Енергетики вже повернули світло в 31 населений пункт, забезпечивши електропостачання для більше ніж 17 тисяч сімей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися