Два заблокованих через війну судна, йдуть тимчасовим коридором у Чорному морі

Першими цей шлях пройшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE та балкер PRIMUS 16 та 27 серпня

Ще два заблокованих через війну судна йдуть тимчасовим коридором з чорноморських морських портів України. Балкери ANNA-THERESA (прапор Ліберія) та OCEAN COURTESY (Маршаллові острови) вийшли з порту Південний і рухаються встановленим коридором в напрямку Босфору.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

На борту — 56 тисяч тонн чавуну та 172 тисяч тонн залізорудного концентрату. 

Обидва балкери знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії і перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення. Балкер ANNA-THERESA знаходився в порту з  22 лютого 2022 року, а OCEAN COURTESY — з 16 лютого 2022 року, - йдеться в повідомленні. 

Згідно з вказівками від ВМС ЗСУ, основний призначений коридор став першочерговим маршрутом для вивезення суден, які перебували в портах України, таких як Чорноморськ, Одеса та Південний, на момент початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. З 15 серпня за цим тимчасовим коридором вже скористалися 4 судна.

Першими ці маршрути вибрали контейнеровоз JOSEPH SCHULTE та балкер PRIMUS, і це сталося 16 та 27 серпня.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство за місяць перевезло понад 206 тисяч тонн. Це максимальні показники з початку війни. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися