“Гена выходи”: в Одесі сотні містян вийшли на мітинг

Одесити закликають владу перестати витрачати гроші на “безглузді” тендери

Сьогодні, 2 вересня, сотні одеситів зібрались під стінами мерії, втім не задля урочистостей присвячених дню міста. Люди висловлююсь своє незадоволення багатомільйонним тендерам, які підтримують депутати. 

Про це повідомляють в соцмережах. 

Це вже не перший мітинг під будівлею мерії, втім, сьогодні на акцію протесту зібралось кілька сотень людей. Волонтери які невдоволенні витрачанням міського бюджету й вважають, що гроші слід направляти на потреби ЗСУ скандують “гроші ЗСУ”, а також “Гена выходи”. 

Втім до людей міський голова не вийшов, ба більше посадовці не з’явились на Думську площу навіть на традиційне підняття прапору України. 

Крім того, люди прийшли з плакатами на яких написані наступні гасла: 

  • “Депутати, мої податки на ЗСУ”

  • “Громада Одеси вимагає припинити не нагальні витрати місцевого бюджету під час війни”

  • “Труханов уходи”

  • “Стоп неадекватним тендерам! ЗСУ в першу чергу”

  • “Нам не потрібні футбольні поля, нам потрібна допомога на полі бою”. 

Зазначимо, мирні акції протесту розпочались коли депутати не скасували ремонт суду в Одесі (згідно з оголошеним тендером на сайті Prozzoro на це мають виділити 106 мільйонів). Тоді волонтерка Катерина Ножевнікова, яка з перших днів війни збирає кошти на допомогу бійцям, сказала що вийде на одиночний пікет й буде ходити до будівлі мерії аж поки, тендер не скасують.

Нагадаємо, що понад 100 одеситів вийшли на мітинг біля будівлі Одеської міської ради. Головна причина — це бажання “зупинити безглузді закупівлі”, а також “неадекватні тендери”. Саме такі лозунги можна було побачити на плакатах людей. Організатором заходу стала відома одеська волонтерка Катерина Ножевнікова. Вона вже не перший раз закликає чиновників витрачати гроші на ЗСУ, а не проводити чергові ремонтні роботи. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися