На церемонії закриття ОМКФ назвали лауреатів в різних номінаціях: хто переміг

На фестивалі було показано 32 українські фільми

26 серпня завершився 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ), фестивальна програма, якого цього року відбувалася в Одесі та Чернівцях.  На закритті були оголошені переможці цього року.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Переможцем в декількох номінаціях ОМКФ цього року став український документальний фільм під назвою “Ми не згаснемо”, знятий режисеркою Алісою Коваленко. Ця робота вразила журі та глядачів, здобувши дві нагороди: “Найкращий документальний фільм у сфері захисту прав людини” та “Спеціальний приз за найкращу режисуру”.

Я вперше в Чернівцях, і відчуваю, що це місто для мене назавжди буде містом мого близького друга та командира Барса. Він загинув у листопаді 2022, я була не в Україні, і тільки зараз наважилася прийти до його могили. Це так невимовно боляче бачити цю посмішку, усвідомлюючи вкотре, але тепер набагато глибше і сильніше, що більше ніколи не зможеш його обійняти, почути, як зазвичай: "Все буде добре, дівчинко"...
Уявляла, як би ти прийшов на фільм, жартував би, сказав би: "Ну, ти краще знімаєш кіно, ніж стріляєш з автомата", а я б страшно ображалася... Як би мені цього хотілося зараз... Ця нагорода тут, у твоєму місті, у пам'ять про тебе, мій дорогий, рідний, друже та командире! Честь і слава тобі, — написала режисерка.

В рамках фестивалю були визнані і актори. Каріна Химчук отримала спеціальну відзнаку як "найкраща акторка" за її роль у фільмі "Ти мене любиш?". Дмитро Нежельський також отримав спеціальну відзнаку за видатну чоловічу роль у фільмі "Сашенька".

Під час фестивалю було показано 46 фільмів, з яких 32 були українськими. Фільм "В Україні" був показаний завдяки підтримці Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини "Docudays UA".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися