Молдова та Румунія засудили терористичні атаки РФ по Одещині

Унаслідок нічного обстрілу постраждало дві людини

Президентка Молдови Мая Санду засудила чергову нічну атаку російських окупантів по Україні, зокрема вона відреагувала на обстріли Росії портової інфраструктури на Одещині у ніч проти 3 вересня. Про чергову терористичну атаку Санду написала у Twitter.  

Президентка Молдови заявила, що рішуче засуджує брутальний напад Росії на портову інфраструктуру в Одеській області.

"Росія має бути притягнута до відповідальності за кожен зруйнований об'єкт інфраструктури. Мої думки з усіма постраждалими. Молдова твердо стоїть на боці України", – йдеться у дописі.

Крім того, нічну атаку також засудила Румунія. У заяві зазначається, що Міноборони Румунії “знову рішуче заявляє, що ці напади на цивільні об'єкти та інфраструктуру в Україні є невиправданими та глибоко суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”.

Нагадаємо, що вночі російські окупанти завдали чергового удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Так, в суботу, 2 вересня, над Одещиною українські сили ППО знищили Mohajer-6 — рідкісний дрон іранського виробництва. Постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. Наразі на місці працюють всі відповідні служби. Правоохоронні органи фіксують наслідки злочинів РФ. Усього з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія) запустили 25 ударних безпілотників. 22 "шахеди" знищила українська ППО.

За попередньої інформацією поліції, встановлено, що постраждали двоє чоловіків 34 та 42 років. Лікарі діагностували у одного опік плеча, а у другого – оглушення від ударної хвилі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися