В Одесі відкрилася виставка Альбіна Гавдзінського

Виставка триватиме до 1 жовтня

На вихідних в Одесі у Міжнародному культурному центрі UNION відкрилася виставка, присвячена сторіччю від дня народження Народного художника України Альбіна Гавдзінського. Символічно, що відкриття співпало з Днем міста. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Зазначимо, що на виставці представлено 150 робіт художника, які знаходяться у колекції його родини та приватних колекціях. Виставка триватиме до 1 жовтня 2023 року.

Працюючи у жанрі натюрморту, портрета, сюжетної композиції, ним було створено низку полотен з краєвидами Одеси, її морських пейзажів. За своє довге та насичене життя Альбін Станіславович відвідав багато різних міст. Він писав те, що його оточує. Передавав у своїх роботах те, що відчуває. Але ніколи він не забував про Одесу. Вона завжди залишалася у серці народного художника України.

Ще за життя він увійшов до історії світового мистецтва як один із найяскравіших представників українського імпресіонізму другої половини XX століття. І, безперечно, Альбін Станіславович є лідером класичного спрямування одеського образотворчого мистецтва.

Нагадаємо, що в Одесі відкрилася виставка робіт Есфірі Серпіонової. Експозиція присвячена Дню Незалежності України і створена до ювілею художниці - цьогоріч майстрині виповнилося 80 років. Також вона відзначає 50-річчя своєї творчої діяльності та 40-річчя педагогічної діяльності. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися