В Одесі в Літературному музеї відкрилася нова виставка: що відомо

Експозиція присвячена Дню Незалежності України

Сьогодні в Одесі відкрилася виставка робіт Есфірі Серпіонової. Експозиція присвячена Дню Незалежності України і створена до ювілею художниці - цьогоріч майстрині виповнилося 80 років. Також вона відзначає 50-річчя своєї творчої діяльності та 40-річчя педагогічної діяльності. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

На виставці представлені гобелени, ікони, вишивка, книги майстрині та її учнів. За словами Есфірі Серпіонової, вона говорить мовою мистецтва, якою доносить до людей вічні істини. Виставка проходить в Одеському літературному музеї

Директорка Одеського літературного музею Тетяна Ліптуга наголосила, що ми знаходимося на своєму фронті – культурному, і продовжуємо розвивати українську культуру, якій багато років віддала ювілярка.

Нагадаємо, що в Одеському муніципальному музеї особистих колекцій ім О.В. Блещунова відкрилась унікальна виставка-комікс – графічна новела “Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину”. Про це повідомили в Одеській міські раді.  Головною метою проекту стало привернення уваги до порятунку культурної спадщини країни, розповідь світовій громадській спільноті не лише про реальні загрози у зв’язку з воєнними діями, а й про свідоме знищення російськими агресорами об’єктів культури в Україні і, зокрема, в Одесі.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі виставка "Рашизм – це…" буде відкрита для перегляду у парку Шевченка недалеко від сцени "Мушля" до кінця вересня. На неї можна прийти подивитися мешканцям та гостям міста від сьогодні 22 серпня. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україні – Одеса розповів Сергій Гуцалюк, начальник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися