Чотири судна скористалися морським гуманітарним коридором у Чорному морі

Судновласники дуже ретельно підходять до вивчення маршруту та вивчення імовірності будь-яких загроз

Вже чотири судна пройшли морським гуманітарним коридором у Чорному морі. Для евакуації суден, які перебували в українських портах на момент повномасштабного вторгнення рф, було створено гуманітарний коридор.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Дійсно чотири судна вже пройшли цей шлях. І це не один випадок, який можна віднести до випадковості – а це вже досить налагоджена, хоч і обережна, але система, – наголосила Гуменюк.

Наталя Гуменюк зазначила, що судновласники дуже ретельно підходять до вивчення маршруту та вивчення імовірності будь-яких загроз, для того, щоб прорахувати можливості проходження судна у максимальній безпеці.

Судновласникам запропоновано скористатися такими гуманітарними коридорами, але проголошено і ті ризики, які є. Зокрема, ворог не припиняє активності тактичної авіації над Чорним морем, регулярно навідуючися саме в райони, де може пролягати гуманітарний коридор, здійснюючи психологічний тиск на судновласників, з огляду на те, що поводитися росіяни здатні абсолютно неадекватно, з використанням і авіації, і свого флоту, який в досить розгорнутій кількості перебуває в акваторії Чорного моря та має ракетоносії час від часу, які фігурують на чергуванні. Крім того, залишається небезпека і замінованого моря, – пояснила вона. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ворог навряд чи атакуватиме цивільні судна в територіальних водах країн НАТО в Чорному морі. Тому українські торгові кораблі продовжать доставляти харчові продукти в різні країни світу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися