Удар безпілотниками по Одещині можна сприймати як "вогневий натяк" - Гуменюк

Атака є "ворожим вогневим натяком" напередодні світової події політичного рівня

В ніч проти понеділка, 4 вересня, ворог здійснив масовану дронову атаку на Одещину. Це можна сприймати як "вогневий натяк". 

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

З 25 дронів, які були запущені, 17 були знищені. Зафіксовано влучання в цивільну інфраструктуру, яка потенційно задіяна в роботі "зернової ініціативи". 

Удар безпілотниками був спрямований безпосередньо по цивільній інфраструктурі Подунав’я, це південний регіон Одеської області, де ворогу не дає спокою продовження роботи "зернової ініціативи", попри те, що в глобальних рамках вона обмежена, – зазначила Гуменюк.

Також вона наголосила, що ворог зараз робить акцент на використанні безпілотних літальних апаратів, тому що є необхідність певною мірою економити ракети, запас яких в них все ж таки закінчується швидше, ніж вони його можуть поповнювати. Атака є "ворожим вогневим натяком" напередодні світової події політичного рівня – зустрічі путіна з президентом Туреччини.

Зрозумілим є такий ворожий вогневий натяк, оскільки напередодні відповідної світової події політичного рівня, як зустріч диктатора країни-терористки і лідера Турецької республіки, це цілком імовірно як засіб впливу та певного шантажу, який росіяни дуже часто використовують, – пояснила вона.

"Коментарі" писали, що правоохоронці проводять огляд руйнувань, фіксують наслідки ворожої атаки, збирають речові докази чергового злочину, скоєного російською федерацією.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися