РФ не перевозить вантажі ВДК в Чорному морі через загрозу морських дронів, — ВМС України

Росіяни змінили тактику охорони Кримського мосту, збільшивши чисельність кораблів

Російські десантні кораблі припинили перевезення цивільних вантажів в Чорному морі через загрозу від українських морських дронів. Вони ховаються в бухті Новоросійська чи за Кримом.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, речник військово-морських сил України.

Росіяни намагаються зараз уникати зіткнення з українськими морськими дронами. Вони відчувають небезпеку і ховаються чи за Кримом, чи у бухтах портів, де їх захищають бонові загородження. Також вони ховаються біля другої бази Чорноморського флоту РФ, Новоросійська. Також вони припинили використовувати великі десантні кораблі для перевезення цивільних вантажів, тому що це приваблива ціль для морських безпілотників, – розповів офіцер.

Плетенчук також наголосив на зміні тактики охорони Кримського мосту з боку Росії. Раніше цей об'єкт охороняли лише 1-3 катери чи кораблі прикордонної служби федеральної служби безпеки.

Зараз там постійно перебуває 5-6 катерів та 5-6 кораблів прикордонної служби федеральної служби безпеки. Іноді вони долучають військові кораблі, наприклад, сторожовий корабель “Питливий, – додав він. 

Нагадаємо, що Збройні сили України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі, який знаходився в територіальних водах України поблизу острова Зміїний, повідомили в Головному управління розвідки Міноборони України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися