Суд виніс вирок 25-річному хлопцю з Одещини,який зберігав вдома гранату та майже сотню набоїв

Його покарання - три роки позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки

Ручну осколкову гранату Ф-1 із запалом та  90 набоїв калібру 5.45 мм знайшли поліцейські декілька місяців тому в 25-річного чоловіка з Любашівської ОТГ. За словами хлопця, бойові припаси він знайшов на сміттєзвалищі.

Згідно з експертними висновками, набої є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї, виготовлені промисловим способом та придатні до стрільби, а корпус ручної осколкової гранати та запал відносяться до промислового виготовлення, з`єднуються між собою і в сукупності утворюють осколкову гранату Ф-1, яка є вибуховим пристроєм, належить до бойових припасів та придатна до вибуху.

Саме тому, зібранихдоказів вистачило для ухвалення судом обвинувального вироку. Три роки позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки – таке покарання визначив підсудному місцевий суд.

“Закликаємо громадян у разі виявлення зброї, бойових припасів або вибухових речовин не чіпати їх, оскільки знахідка може бути небезпечною, здетонувати і призвести до травмування. Позначте місце, відійдіть на безпечну відстань і зателефонуйте в екстрені служби за телефонами 101 і 102”, - йдеться в повідомленні. 

Засуджений протягом всього періоду відбування покарання повинен періодично з`являтися до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України.

Нагадаємо, що на Одещині до поліції надійшло повідомлення про вибух у дворі багатоповерхівки. Приїхавши на місце події правоохоронці встановили, що до цього інциденту причетний 37-річний чоловік. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися